Sormiaukollinen pajupilli

Sormiaukollinen pajupilli (pajupilli) on 15-40 cm pitkä ja 2-3 cm paksu huilusoitin, jonka kuoriputkeen on särmäaukon leikkaamisen yhteydessä tehty yksi tai useampi sormiaukko. Kuoren alla olevaa ilmakammiota on vastaavasti suurennettu. Pillin rakennusaineena voidaan käyttää pajun ohella mm. pihlajaa.
Sormiaukollisia pajupillejä on keksitty rakentaa harvakseltaan eri puolilla Suomea ja Karjalaa 1900-luvun alkupuolella. Laji tiedetään olleen paimenten lurittelusoitin, ja sen valmistamisen on opettanut yleensä ikätoveri tai vanhempi mieshenkilö.

  • Paimensoittimet

  • Ääninäytteitä

  • CD:t
  • LAULUJA POLULTA (2CD) JA LABYRINTTI LEPOON (CD)

    Pääasiassa säestyksettömissä laulelmissani on herkkää voimaa, jota ammennan elämästäni, luonnosta ja ihmissuhteista. Olen säveltänyt, laulanut ja soittanut kaiken itse; taustalla kuuluu toisinaan lehmätorven ammuntaa ja hevostorven hirnahtelua sekä viisikielisen kanteleen viattomuutta. Labyrintti lepoon -äänitteellä on karjalaisesta äänellä itkemisen perinteestä ammentavia itku- ja ylistyslaulujani mm. metsälle, vedelle, mullalle ja parisuhteessa eläville naisille.

    Äänitykset ja editoinnit: Juha Kaarsalo, masterointi: Olli Kaarnisto. Äänitteitä on saatavilla: