Category Archives: Ajankohtaista

Laavuteatteria Sipoossa

Tervetuloa kokemaan luontoaiheinen pienoisteatteriesitys ”Runosuohaukka ja vaeltaja Heimo” Sipoonkorven Kansallispuistoon ensi sunnuntaina 20.10. Esityspaikkana on Kalkkiruukin laavu. Ohjelmassa on laulelua ja paimensoittimia jo klo 18, teatteriesitys alkaa klo 18.30.  Teatteriin ovat tervetulleita kaikki lapselliset, lapsenmieliset ja sellaisiksi haluavat. Tapahtumapaikan osoite on Länsitie 152, Sipoo. Lisätietoja tapahtuman fb-sivulta.

Itku-iltapäivä

Helsingissä järjestetyssä itkijöiden jäsenillassa jaettiin kokemuksia oman itkupolun varrelta ja visioitiin nykyitkun tulevaisuutta. Äänellä itkijät ry. on pian 20 vuoden ajan välittänyt karjalaista itkuperinnettä ja modernin ihmisen tarpeisiin kehitettyä nykyitkua tapahtumissa ja kursseilla. Maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen ”uudisperinne” kiinnostaa myös ulkomailla, mm. Yhdysvalloissa ja Irlannissa.

Muutosvoimaa!

Kolmisenkymmentä ihmistä Suomen ja Viron ekokylistä jakoivat äskettäin Turun Koroisilla osaamista ja hyviä käytäntöjä ekologiseen elämiseen ja yhteisöasumiseen liittyen. Ohjasin SKEY:n järjestämässä tapaamisessa ruokopillipajan. Illalla esitin paimensoittimilla virolaisia kansanlauluja kynttilöin valaistussa jurtassa.

Yhdessä on kivaa

Käyn toisinaan kotikuntani Kosken palvelukeskuksessa musisoimassa,
laulamassa ja keskustelemassa vanhusten kanssa. Joskus askartelemme luonnon
materiaaleista ja ohjaan tuolijumppaa. Olen vuosien varrella tutustunut erilaisiin
ihmisiin, kokenut henkistä yhteyttä, jakanut taitojani ja oppinut paljon.

 

Paimensoittoa laitumella

Karjataidon tila järjestää Laidunsoitto
tapahtuman Liedon Nautelan kartalon
pihalla ja laitumella  24.8. klo 14-17.

Työpajassa klo 14-15 rakennetaan soittimia. Isommat lapset ja aikuiset tekevät ruokopillin. Perheen pienimmät askartelevat vanhempiensa avustuksella karutsapillin.
Kahvila avoinna klo 14–15.30. Tarjolla leivonnaisia ja Karjataidon tilan lisäaineettomia täyslihanakkeja grillistä.

Noin klo 15.30 kävelemme ikiaikaiselle laidunmaalle, matkaa on noin puoli kilometriä per suunta. Idyllisessä kulttuurimaisemassa Karjataidon tilan Kaisa-emäntä ohjaa karjakoirat hakemaan lampaat ja suomenkarjan luoksemme. Aurajokirannassa on musiikkiesitys paimensoittimilla sekä mahdollisuus kokeilla pillejä ja torvia.

Tapahtuma sopii perheille ja kaikille, jotka jaksavat kävellä rantaan. Ranta-alueelle ei pääse rattailla tai pyörätuolilla. Tavalliset, tukevat kengät ovat riittävät. Voit halutessasi ottaa mukaan istuma-alusen.

Hinta on 10€/hlö ja 20€/perhe (2-4 hlö)
Ilmoittaudu maksamalla osallistumisesi,
perhe: https://holvi.com/shop/koirataito/product/c7ee9ed3335376c7d0e170f26a8133fc
aikuinen: https://holvi.com/shop/koirataito/product/d963950201772e47e4c21ae9ea6aaf48
lapsi: https://holvi.com/shop/koirataito/product/6341b717cb4424f8e7218cc8919deeee
Voit myös tulla paikalle ja maksaa käteisellä tai pankkikortilla,

Tapahtumapaikan osoite on Nautelantie 50, LIETO as.