Category Archives: Ajankohtaista

Perinnettä Turun Koroisilla

Laskiais-sunnuntaina Elävän kultturin Koroinen ry tarjosi hernerokan ja ilmastoluennon
lisäksi mahdollisuuden käsitellä pellavia perinteisin menetelmin. Soittelin loukuttajille
toivelauluja torvilla ja pilleillä sekä kerroin vanhojen puhallinsoitinten historiasta.
Jälleen tapasin monia, joille itsetehdyillä muinaissoittimilla musisointi oli uutta.

Juuri nyt on oikea aika kerätä ruokoja soropillejä varten. Tästä linkistä löytyy ohje pillin
rakentamiseen. Olethan varovainen terävän veitsen kanssa.

Ystävyyttä

Saattaja-pajuteos syntyi 2000-luvun alussa, sen ensimmäinen koti oli Liedon terveyskeskus. Saattajan siipien väli oli yli metrin. Toivon, että lintu on saanut kantaakseen ihmisten huolia.

Vietin eilen Kosken palvelukeskuksessa ikäystäviäni luona lähes kolme tuntia. Tällä kerralla en soittanut vaan juteltiin rauhassa kahdestaan tai pienissä porukoissa, halattiin ja pidettiin kädestä, syöttämäänkin pääsin. Puheenaiheet olivat jälleen hyvin laajat ja vierailu virkisti. Sain kuulla Hymyilevän Apollon ja muita lempirunojani taitavasti esitettyinä.

Joulu – Christmas

Sydämelliset kiitokset jaetuista
hetkistä sekä tilaisuuksista edistää
paimensoitinten ja kanteleen tunnet-
tuutta. Joulurauhaa ja inspiraatiota…

Many thanks for cooperation
partners and friends around the
world. It has been giving to share
valuable moments with you. Let’s
continue inspiring each other in love
with nature, music and handicraft
tradition. My Christmas card is here.

Paimensoittimet tenhosivat taas

Ilokseni sain esiintyä helsinkiläisen arkkitehtitoimiston Livadyn joulujuhlassa. Soittelin ensin taloihin liittyviä lauluja ja lopuksi virittäydyimme jouluun  mm. olki- ja rakkopillin saundein. Yhdessä soitellen kävimme joulukirkossa triangelin herättäminä, reippaan laulun lomasta kuului hevosen kavioiden kopsetta ja aisakellojen helinää… Ennen ja jälkeen esityksen jaoin perinnetietoa sekä pillit ja torvet raikuivat – yhteinen soitto-inspiraatio oli mahtavaa!!!

Lauantaina laulettiin iloa

Kävin taas parin viikon tauon jälkeen Kosken palvelukeskuksessa laulamassa ja juttelemassa asukkaiden kanssa. Kivaa todeta, että erityisesti entisen naapurin kanssa riittää yhteistä huumoria.  94-vuotiaan ”poika” oli äitinsa syntymäpäivävierailulla, olipas mukavaa saada laulaa saada vahva tenori mukaan toivelaulutuokioon. Minulle uusia asukkaita tuotiin paikalle esityksen kestäessä. Oli hienoa seurata, kun  kirkassilmäinen pappa antoi tahtia kädellä musiikkiin ja hymyili laulaessaan.  Koin yhteyden, valon, ilon, tyytyväisyyden ja rauhan meissä molemmissa. Lopuksi vierailin tutuksi tulleen naisen huoneessa, lämmintä kiinnostusta, jakamista, suhteellisuudentajua ja viisautta. Menen vielä uudelleen ennen joulua.