Category Archives: Ajankohtaista

Kiertokouluun

Kestävän elämäntavan kiertokoulu on noin kuukausittain eri yhteisöissä ja kestävien elämäntapojen kannalta kiinnostavissa paikoissa järjestettävä tapaaminen. Kiertokoulu tarjoaa yhteisöllisen kokemuksen matalalla kynnyksellä; tutustutaan kulloisenkin paikan toimintaan ja muihin osallistujiin sekä pidetään teemapohdos, talkoorupeamia, puhepiirejä, kehoharjoituksia, laulajaisia ja saunotaan. Syyskuun kiertokoulussa mm. ideoidaan Länsitalon tilalle yhteisöllistä tulevaisuutta ja tutustutaan biohiilisavirakentamiseen. Lisätiedot ja -ohjeet tästä linkistä.

Kannustusapuraha musikantille!

Kalevala Korun Kulttuurisäätiö tukee ja edistää suomalaista kulttuuria; nyt myös minun kauttani. Kalevalaisten Naisten Liiton ja Kalevala Koru Oy:n yhteisen säätiön apurahan valintakriteereinä olivat mm. suomalaisen kulttuuriperinnön uudistaminen sekä aktiivinen ja innovatiivinen toiminta uudessa digitaalisessa ympäristössä.

Kulturfonden mahdollistaa pillipiiparien yhteistyön

Hain työryhmän kanssa apurahoja metsäsuomalaisten alueella järjestettäviin konsertteihin, työpajoihin, esitelmiin sekä tapahtumien dokumentointiin ja soitinrakennuksen opetusvideoihin. Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston myöntämän apurahan ansiosta voin omalta osaltani edistää naapurimaiden  paimensoitinten harrastajien ja ammattilaisten  inspiroivaa kanssakäymistä sekä lisätä alan tunnettuutta, kenties harrastamistakin. Ohjelmakokonaisuuden lupautuivat toteuttamaan kanssani mm. Erland Westerström, Thomas Lundqvist, Kirsi Vinkki, Samuli Karjalainen ja Anna Fält. Hanke sai alkunsa Ljusnarsbergin taideyhdistyksen taiteilija-kulttuurivaikuttaja Minna Rosellin ideasta ja se toteutaan vanhaan navettaan remontoidussa taidegallerissa, historiallisen kirkkopolun varrella sekä Kopparbergin Tinghusetin tiloissa. Kiinnostava yhteistyökumppani on Johannes Graaf ja kulttuuriin erikoistunut Södra Dalarne TV- ja elokuvayhtiö. Suosittelen tutustumaan firman Fb- ja Youtube-kanaviin; mielenkiintoisia näkökulmia ja upeaa musiikkia. Näillä näkymin hanke toteutetaan syyskuun alussa, päivitetty ohjelma aikatauluineen lyödään lukkoon mahdollisimman pian.

Perjantaina kiertokouluun

1600-luvulta 1900-luvulle pidettiin taloissa, kievareissa ja pappiloissa ”kiertokoulua”. Suomen ekoyhteisöprojektissa kiertokoulua jatkettiin 2000-luvun vaihteessa järjestämällä tapaamisia yhteisöissä ja kestävien elämäntapojen kannalta kiinnostavissa paikoissa. Nyt kiertokoulutoiminta tarjoaa jälleen yhteisöllisyyttä matalalla kynnyksellä ja polkuja mielenkiintoiseen yhteistyöhön. Koronapandemian vuoksi seuraava kiertokoulu toteutetaan kahdessa osassa: etäyhteydellä huhtikuussa ja loppukesällä/syksyllä Tl. Koskella sijaitsevalla Länsitalon tilalla. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.