Category Archives: Ajankohtaista

Radio-ammuntaa

Ystävä bongasi minut radiosta ammumasta. Olin lähettänyt vuonna 2011 YLE:lle Lauluja polulta -äänitteeni, sieltä se lehmä ammui. Lehmäaiheisia lauluja ja tarinoita oli kerännyt kuulijoiden iloksi Olli Haapakangas. Lehmäillan toinen kattaus, osa 2 on kuunneltavissa YLE Areenassa vielä 26 päivän ajan. Suosittelen!

Alla kuva Aurajokirannasta, jossa olin esiintymässä sonneille. Ihmisiäkin oli joukossa. Karjataidon tilan emäntä  Kaisa Hilska koirineen kutsui myös lampaat kuulemaan paimensoittimilla musisointia. Paimenkoira jäi selkääni nojaten kuuntelemaan kanteleensoittoa.
Ikimuistoiset hetket tallensi Tuula Kristiina Lauri.

Biohiilisavirappausta

 

Syyskuun Kiertokouluun osallistui kahdeksan henkilöä. Tapahtuman teema oli hometalon kuntouttaminen biohiilisavirappauksen avulla. Alustuksen jälkeen työpajassa valmisteltiin rapattavia pintoja. Biohiiltä, savea ja sahanpurua sisältävää rappausmassaa levitettiin heittämällä ja lastan avulla. Lisäksi talkoiluun osallistuttiin kokkailemalla sekä omenoita keräämällä ja pilkkomalla. Keskustelut, saunominen ja uinti Paimionjoessa, aamuvenyttelyt ja ruokailut puutarhassa olivat ihania lämpimässä syyssäässä. Tapahtumaa dokumentoitiin, avainhenkilöitä haastateltiin ja Minnan musisiointia äänitettiin  Minun ilmastotaitoni -radiodokumenttisarjaa varten. Loppupiirissä todettiin Kiertokoulun olleen virkistävä ja monella tavalla antoisa. Ilmoitan nettisivullani myös seuraavasta tapaamisesta, joka järjestettäneen Pohjois-Karjalassa sijaitsevissa ekoyhteisöissä. 

 

Kiertokouluun

Kestävän elämäntavan kiertokoulu on noin kuukausittain eri yhteisöissä ja kestävien elämäntapojen kannalta kiinnostavissa paikoissa järjestettävä tapaaminen. Kiertokoulu tarjoaa yhteisöllisen kokemuksen matalalla kynnyksellä; tutustutaan kulloisenkin paikan toimintaan ja muihin osallistujiin sekä pidetään teemapohdos, talkoorupeamia, puhepiirejä, kehoharjoituksia, laulajaisia ja saunotaan. Syyskuun kiertokoulussa mm. ideoidaan Länsitalon tilalle yhteisöllistä tulevaisuutta ja tutustutaan biohiilisavirakentamiseen. Lisätiedot ja -ohjeet tästä linkistä.

Kannustusapuraha musikantille!

Kalevala Korun Kulttuurisäätiö tukee ja edistää suomalaista kulttuuria; nyt myös minun kauttani. Kalevalaisten Naisten Liiton ja Kalevala Koru Oy:n yhteisen säätiön apurahan valintakriteereinä olivat mm. suomalaisen kulttuuriperinnön uudistaminen sekä aktiivinen ja innovatiivinen toiminta uudessa digitaalisessa ympäristössä.