Category Archives: Aiheeton

Verlan aika Kouvolassa 6.-7.8.

Maailmanperintökohde Verla tarjoaa mahtavat puitteet kaksipäiväiselle keskiaikatapahtumalle. Monipuolinen ohjelma on täynnä elämyksiä upeista musiikki- ja tanssiesityksistä turnajaisiin. Lauantain ruokopillityöpajassa osallistujat saavat rakentaa soropillin, joka sopii ajan äänekkääseen henkeen erinomaisesti. Tapahtumajuliste ja käsiohjelma linkkien takana.

Laidunnuskausi alkanut ;P

Haukkaa horsmaa, villiinny voikukasta ja nauti nokkosesta! Suosittelen lämpimästi ilmaisten ja ravitsevien villiyrttien hyödyntämistä monessa muodossa, mm.  teenä, salaateissa ja pirtelöissä. Maitohorsman alkeisversot ovat parhaimmillaan yön yli öljy- ja viinietikkaliemessä marinoiduttuaan. Aion säilöä kesän voimaa myös herkullisina hapatteina.

Västanfjärdin lapset oppivat soitinrakennusta

Toukokuun puolivälissä otan konttini naulastaan, täytän sen erilaisilla pilleillä ja torvilla ja lastaan koko komeuden autoon. Varaan mukaan myös monenlaista soitinrakennusmateriaalia. Sitten vielä kajakki katolle ja suunnaksi saaristo. Vietän koko päivän Västanfjärdin koululla, jossa kaikki lapset saavat inspiroivan konsertin jälkeen rakentaa yhden tai useamman perinnepillin. Illalla meloskelen ilokseni  ja leiriydyn lähietäisyydelle. Seuraavana päivänä värkkäämme ilmapalloista ja puuputkista kierrätyspillejä Sofian päiväkodissa. Yhteissoiton riemuja odotettavissa  :D. Kulttuuriteon kustantaa Kemiönsaaren musiikkikilta.

Paimensoittimia,kanteleita ja laulua Karjala-talolla

Pillipiipari piipahti Turun Uusikirkko-kerhon kokoontumisessa 19.1. Karjalatalolla. Ensin esittelin äänekkäästi noin 25 pilliä torvea. (Minäkin yksi niistä?) Herkullisten karjalanpiirakoiden jälkeen lauloimme kansanlauluja karjalaksi ja suomeksi kanteleiden säestyksellä. Lopuksi minulla oli ilo kuulla yhden herran laulavan minulle kuin kiitokseksi Uudenkirkon Ukoista, kämmenellä olkaani tahtia taputtaen :D.